Yrkeshögskola

Ide & ResursCentrum är huvudman för flera olika Yrkeshögskoleutbildningar. Antal utbildningar och vilka som vi får starttillstånd från myndigheten för YH varierar från år till år.

 

Yrkeshögskoleutbildning är en modern eftergymnasial utbildningsform i nära samarbete med arbetslivet och som ger en kvalificerad yrkesutbildningsexamen.

En yrkeshögskoleutbildning är en snabb utbildningsform riktad direkt mot en yrkesroll där det finns en uttalad svårighet att hitta kompetenta medarbetare när näringslivet ska anställa.

Chanserna till att gå direkt till ett jobb efter utbildningen är väldigt stor, oftast rekryterar näringslivet direkt på skolan innan ni avslutar er utbildning.

Skolans egen statistik sedan mätningen startade (år 2004) visar ett väldigt bra samlat resultat, 89% av alla elever har fått ett arbete som de utbildades till.

Våra utbildningar bedrivs i Ljungby dels på Garvaren och på Hammaren. På Hammaren har vi ett modernt verkstadslab för produktion som bland annat används till de praktiska momenten i utbildningarna.

Utbildningarna startar varje år i augusti och ansökan ska göras senast den 15 maj.

 

Utbildningar som pågår nu hos oss är:
2-årig  Produktionsutvecklare
1-årig  Hydrauliktekniker

Du kan läsa mer om utbildningarna direkt på skolans egen hemsida.

 

Till hösten 2017 kan du ansöka till följande utbildningar:
2-årig  Servicetekniker
1-årig  Certifierad Hydrauliktekniker CETOP

Dessa utbildningar går det bra att ansöka till under perioden februari 2017 och fram till start i augusti 2017.
Sista anmälningsdag är 15 maj och ansökningar som inkommer efter 15 maj erbjuds endast om det finns lediga studieplatser.